De eetbare belevingstuin van Le Plat Pays is een innovatief kleinschalig landbouwproject. Het legt de korts mogelijke link tussen voedselproductie en voedselverwerking. Producten belanden van de bodem rechtstreeks op het bord en de verbruikers zitten er met hun neus bovenop. Ze kunnen de producten als het ware volgen van op het land tot in hun bord. Het project biedt verder ook nieuwe mogelijkheden voor zowel landbouwer als kok die op die manier hun creativiteit kunnen botvieren.
Het doel van het project is om na te gaan of het haalbaar is voor zowel producent als afnemer om een kleinschalig landbouwproject op te starten. Het is de bedoeling om niet toe te spitsen op bepaalde teelten, maar om vooral ook een breed aanbod aan te bieden waardoor de risico's ook wat kunnen gespreid worden. Daarbij worden ook wat minder traditionele landbouwmethodes uitgetest die toch ook een zekere opbrengst kunnen verzekeren. Het is ook de bedoeling om verschillende afzetmethodes uit te werken om ook daar opnieuw het risico te spreiden. Het laatste jaar heeft ons zeker geleerd dat we op alles voorbereid moeten zijn en dan is het niet slecht om altijd verschillende opties open te houden.
Boone - Demyttenaere
8980 Zonnebeke
België