WAP-actie toont leerlingen in Week van de Smaak waar voedsel vandaan komt

Iedere dag krijgen consumenten een lekker palet aan smaken op hun bord, gekozen uit een rijk aanbod van verse en kwaliteitsvolle producten. Waar dat voedsel vandaan komt en hoe landbouwers (om de hoek) voor al dat lekkers zorgen, is vandaag minder aanwezig in de parate kennis. Met een WAP-actie wil Inagro de band van de schoolgaande jeugd met hun voedsel versterken. Een actie die kan tellen, zeker tijdens de Week van de Smaak!

Wie kan beter vertellen over hedendaagse voedselproductie dan de voedingsproducent zelf? Het West-Vlaamse onderzoeks- en adviescentrum Inagro schreef een wedstrijd uit waarbij scholen WAP - worst, appelmoes en patatjes of het favoriete gerecht van heel wat kinderen - konden winnen voor de hele klas én hun boerderijbezoek terugbetaald kregen. Daarvoor moesten ze een bezoek boeken aan een boerderij uit het netwerk Met de klas de boer op in het schooljaar 2022-2023.



Gelukkige winnaar van de wedstrijd is juf Mieke De Grande van het Sint-Andreasinstituut in Brugge. Zij ging begin oktober al met haar klas uit het vierde leerjaar naar ’t Kakelend Kippenmuseum in Diksmuide. De tweede plaats gaat naar juf Griet Messeeuw van de Levensboom in Marke. Zij wint appels voor de hele school nadat ze midden oktober met haar kleuters naar ’t Goed ter Heule trok.

Deze actie kadert in het OKW-project 'Iedereen BOER'.

Delen: